Geschiedenis van Egyptische buikdans
Sabouschka
Geschiedenis van Egyptische buikdans
03/03/2016
1 min
14

Tamra henna romantiek

03/03/2016
1 min
14

Tamra Henna romantiek speelt in een tijd dat er nog zigeuners rondzwierven in Egypte. Zij woonden in speciaal voor hun bestemden stadsdelen. Tamra Henna romantiek is een verhaal van de zwart wit film era van de jaren 50. In het Hollywood aan de Nijl acteerden muzikanten, zangers en buikdanseressen.

Tamra henna was een muzikaal drama van de regisseur Hussein Fawzy. De buikdanseressen die in deze films ook dansten zijn door de films beroemd geworden.
Zo ook de beroemde buikdanseres Naima Akef. Naima Akef speelde de hoofdrol in de film Tamra Henna.

Sprookje

Tamra Henna romantiek gaat over het sprookje dat een rijke man verliefd werd op een zigeunermeisje. Hij probeerde haar te veranderen in een bekende persoonlijkheid. Tamra Henna was een zigeunermeisje dat als buikdanseres optredens gaf. Zij danste op het gelijknamige lied. Daarmee is Naima Akef beroemd geworden.

Het zigeunermeisje

Tamra Henna romantiek gaat over de sterkste man van de clan en het zigeunermeisje Tamra Henna. En de liefdesgeschiedenis tussen beiden. Zij flirtte tijdens het buikdansen altijd met verschillende mannen. Hij waakte jaloers over haar.

Verliefd

Op een dag werd een rijke man verliefd op haar. Ze ging met de rijke man mee naar huis. Hij woonde in de stad. Ze kleede zich anders en leerde zich anders te gedragen. Er speelden ook intriges. Er werd een feest gegeven. Tamra Henna danst daar in een witte jurk. Dat is het moment dat de sterke man, met wie zij opgroeide en aan wie zij was beloofd, ging vinden. Zij liep voor hem weg. Hij achtervolgde haar en stak haar neer met zijn mes.

Tamra Henna romantiek

De film Tamra Henna laat in het midden of ze overleed of weer herstelde. In elk geval droeg hij haar in zijn armen en bloedend weer naar buiten. En zij bekende haar liefde voor hem.

Wat vind jij mooi?

Wanneer je de film hieronder bekijkt dan zie je Naima Akef dansen. Wat vind jij mooi aan haar buikdans? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Workshops in Utrecht

In mijn workshops in Utrecht dansen we momenteel op het lied Tamra Henna. Op 2 april begint ook weer een nieuwe serie van 3 workshops in Utrecht. Voor meer informatie klik hier.

Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorie├źn