14 tips om een geschikte sport te kiezen
24 september 2015 

14 tips om een geschikte sport te kiezen

14 tips om een geschikte sport te kiezen. Hou je wel van muziek maar niet van sport? Dan is dansen misschien een mogelijke sport voor je. Maar hoe wil je dansen? Wil je lekker losgaan en echt bewegen net al bij een andere sportbeofening?

Sleep jij jezelf elke week naar de sportschool omdat het moet? Bewegen houd je gezond. Maar als je je lichaam als een ding behandelt wat getraind moet worden, verlies je het plezier. Hoe lang houd je het dan nog wel vol? Daarom geef ik je 14 tips om een geschikte sport te kiezen.

Onpersoonlijk

Ken je het dat je op de sportschool bent geabonneerd en je laat het halverwege los? Je gaat niet meer? Vind je het te onpersoonlijk met elke keer een andere samenstelling van de groep? Heb je behoefte aan anderen, die je stimuleren om te blijven komen? Heb je behoefte aan en individuele benadering?

Jouw ideale vorm van bewegen

Weet je wel wat jouw ideale vorm van bewegen is? Lees daarom mijn 14 tips om een geschikte sport te kiezen.

Niet leuk maar goed voor je?

Je vind de sportschool niet leuk maar je doet het omdat het goed voor je is? Ik zal je een geheim verklappen: wanneer je een sport hebt gevonden die je leuk vind dan is het resultaat dubbel zo hoog. Hoe vind je nou een sport die bij je past? Volg mijn 14 tips om een geschikte sport te kiezen. Dan heb je een leiddraad om erachter te komen wat je hart begeert. En ga je toch ook regelmatig sporten.

14 tips om een geschikte sport te kiezen

Stel jezelf de volgende vragen:

1.) Wil je soepel worden?
2.) Wil je strakke buikspieren, rugspieren, bilspieren en beenspieren?
3.) Wil je sterker worden?
4.) Je hersenen trainen?
5.) Een mooie houding verkrijgen waar je niets voor hoeft te doen?
6.) Elegant, vrouwelijk en sexy bewegen? En tegelijkertijd waardig?
7.) Wil je de ‘chi’ in je lichaam opwekken?
8.) Je mind leeg maken en naar je lichaam leren luisteren?
9.) Eenheid tussen lichaam, geest en ziel verkrijgen?
10.) Ontspannen door gezonde matige beweging?
11.) Lekker opgaan in de muziek en helemaal losgaan?
12.) Je gevoel in beweging omzetten?
13.) En daarnaast ook nog heel gracieus leren buikdansen? Dat alles zonder extra inspanning?
14.) Jezelf leren presenteren waardoor je in rustig zit in je volgende sollicitatie gesprek?

Jouw wens

Welke wens heb jij? Wat vind jij het meest belangrijk? Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

Wel leuk en goed voor je?

Wanneer je al deze resultaten wilt behalen heb ik wel iets voor je in de aanbieding. Kom naar de lessen lichaamswerk en dans in Amsterdam. Dat is wel leuk en goed voor je. De lessen zijn net begonnen. Aangezien de groep klein en intiem is kun je er nu nog bij. Klik hier om je in te schrijven.

Haarlem zit vol

De Haarlemse cursus zit helemaal vol! Vanaf 14 januari kun je weer meedoen in Haarlem.

Facebook

Deel mijn blog op Facebook, Twitter, Google + enz. Eenvoudig te doen via de knoppen onderaan.

Opdat jij gaat stralen.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Iris
Door

Iris

op 24 Sep 2015

Ha Sabouschka, Mijn wensen zijn: soepel worden (nr. 1), uit mijn hoofd en in mijn lijf komen (nr. 8) en lekker opgaan in de muziek (nr. 11). Deze drie dingen vind ik al zeven jaar in jouw danslessen en zijn de reden dat ik elke keer weer geniet van de les. Op mijn werk zit ik de hele dag achter de computer of met mijn neus in de boeken. Jouw lessen vormen dan een heerlijke tegenhanger. Ik kom er soepel en voldaan vandaan. Tot volgende week!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 25 Sep 2015

Wat fijn dat mijn danslessen je een tegenwicht geven aan je baan. Ik ben zo blij dat ik jou al die jaren elke keer weer zie stralen wanneer je danst. Je komt terug in balans na een lange werkdag. Bijkomend effect is dat je ook echt goed geworden bent in het buikdansen! Tot volgende week weer!

Petra Koelewijn
Door

Petra Koelewijn

op 25 Sep 2015

Hoi Sabouschka, alle 14 punten die je noemt vind ik belangrijk (behalve het sollicitatiegesprek haha). En ik zou graag nog 'plezier' willen toevoegen. En je hebt helemaal gelijk, ik heb me in het verleden weleens naar een sportschool toegesleept, daar sporten werd altijd heel erg saai, ik zat altijd op de klok te kijken. In jouw lessen vliegt de tijd. Zelfs op de zondaglessen in Utrecht die flink wat langer duren, verbaasde ik me erover dat het zo snel om vloog. Het heerlijkst vind ik dat je weer helemaal terug komt in je lichaam en van daaruit beweegt. Sinds dat ik zo door de jaren heen bij jou les heb, zit ik sowieso veel minder in mijn hoofd en meer in mijn lijf, ook in het dagelijkse leven.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 25 Sep 2015

Ik snap het dat je als ZZPer niet hoeft te solliciteren. Toch is het wel fijn dat je jezelf weet te presenteren. Dat dit veel meer vanzelfsprekend is geworden. Ja leuk dat je zelfs in de lange zondag middag workshops in Utrecht niet op de klok zit te kijken. 12.30 tot 18.00 uur lijkt een lange tijd maar de tijd zit te vliegen!

Riëtte
Door

Riëtte

op 26 Sep 2015

Hallo allemaal ! Mijn grootste wens is nog steeds in balans (evenwicht) blijven op 2 benen, tijdens dansen maar ook met wandelen bijvoorbeeld. Uit een oude blog van je, welke ik heb opgeslagen op de pc, dus ik vind hem zo weer terug en ik gebruik hem ook regelmatig > Gouden tips om je reflexen te versterken en te verfijnen. Speel met je evenwicht. Ja je leest het goed: speel juist met het verliezen van je evenwicht i.p.v dat je het krampachtig probeert te houden. Waarom? Dan laat je los wat je aangeleerd hebt. Daaronder vind je een nieuwe fijnere balans. Ik geef je een specifieke oefening die speciaal op het versterken van specifieke reflexen gericht is. Ik zal hem niet verder hier plakken, maar voor jou de keus om weer eens over balans te praten... Nu door over sporten dan. Bij mijn apotheek zag ik een plaatselijke folder over leefstijlcoaching. Aangezien mijn Diabetes2 steeds te hoog blijft en mijn arts niet zo gauw medicatie voorschrijft, stelde ik hem voor om die leefstijl verandering te gaan proberen. Dat hield in Gezonder leven, dus wat overbodige kilo's eraf, meer bewegen en gezond eten ! Hij vond dat een goed idee, dus ik begon ermee. Best zwaar 3x per week trainen met 'lotgenoten' waarvan de BMI veel hoger is als de mijne... Maar het voordeel is het sámen bewegen en Sabouschka, dat vind ik absoluut ook bij jouw lessen terug ! Die geven mij ook nog het stukje plezier, uit je hoofd komen en de heerlijke oefeningen ! Dat ik mijn leefstijl wil veranderen is vooral om mijn bloedsuiker omlaag te krijgen, door nog meer intensief samen bewegen, geen snoeperijen meer maar gezonde maaltijden 3x daags; ik ontbeet nooit... en gezonde tussendoortjes zodat ik niet meer nadenk over ijs, drop, chocolade etc. en dat lukt goed, dus ik ben een blij mens, die daardoor op bellydance les ook beter presteert ! Groetjes Riëtte X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 28 Sep 2015

Goed dat de balans jouw grootste wens is. Je bent daarmee heel erg vooruit gegaan. Ik herinner mij nog goed toen je een jaar geleden aankwam op Kreta na de vlucht. Je had ondersteuning nodig van je vriend. Na een aantal dagen van de workshop kon je al lang je balans weer zelf houden. Nu zie ik je veel meer in evenwicht. Je hebt een veel vloeiendere coördinatie gekregen. Heel mooi om te zien. Wat goed dat je arts niet zo gaauw medicatie voorschrijft. Diabetes ontstaat o.a. door jarenlange schommelingen in bloedsuiker. Een van de oorzaken zjn snoep en koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, aardappelen. Onregelmatig eten is een andere mogelijke oorzaak. Ontbijt overslaan kan er ook toe bijdragen. Weinig bewegen ook. Het is goed dat je en/ en doet. Dat je zowel gaat sporten en dansen. En er op let wat en wanneer je eet. Ik bedoel vrouwen die weinig tijd hebben en een kantoorbaan. Zij moeten kiezen tussen de sportschool, dansles of yogales. Ze hebben tijdsgebrek. Dan is het zinvol om een sport te vinden die je leuk genoeg vind om te blijven doen. Ook dan nog wanneer je moe en uitgeput van het werk komt. Dan is het belangrijk dat je het zo leuk vind dat je toch komt.

Pauline
Door

Pauline

op 01 Oct 2015

Sporten op de sportschool vond ik nooit leuk. Heb hem jarenlang gesponsord want betaalde maar ging zelden. De sfeer was slecht. Ik voelde me bekeken en beoordeeld want ik ben te dik. Mannen en vrouwen keken afkeurend. Muziek was slecht en het trainen saai. Groepslessen zijn ingericht op de gemiddelde bezoeker en als je niet even snel meekomt haak je snel af. Op buikdansles was de sfeer altijd goed. Vrouwen in alle vormen en maten, afkomsten en leeftijden. Allemaal met respect en interesse naar elkaar. En bij de lessen kon iedereen meekomen. Bij blessures kreeg je alternatieve oefeningen die hielpen en jij let goed op iedereen en corrigeert waar nodig. De sportschool leraressen letten zelden op iedereen. Dus inderdaad als je iets vindt wat leuk is, zoals dansen, ga je altijd met plezier!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Oct 2015

Dank je wel dat je het verschil hier beschrijft tussen de lessen in de sportschool en mijn danslessen. Kom eens weer bij me dansen! Het is zo lang geleden.

Reactie plaatsen