6 praktische tips voor de optredende buikdanseres
27 oktober 2016 

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Ga je optreden en wil je graag goed voorbereid zijn?

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres

1.) Doe je schoonheidsbehandelingen minstens een dag van tevoren.
2.) Leg jouw kostuum voor het optreden klaar en stem je sieraden en make up daarop af.
3.) Welk kapsel wil je? Draag je spelden of doekjes of laat je jouw haren mooi los hangen?
4.) Leg je muziek klaar.
5.) Neem tenenslippers mee voor terwijl je wacht.
6.) Neem een wijde lange vest mee die je over het kostuum kunt aandoen.
7.) Onderzoek ruim van tevoren welke oefeningen jou doen ontspannen en tegelijkertijd opwarmen.

Dat zijn 6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Deze 6 praktische tips helpen jou om de stress die je zult ervaren de baas te zijn.

De mooiste versie van jezelf

Het is belangrijk dat je de mooiste versie van jezelf bent. Een buikdanseres heeft een aantal schoonheids klusjes te doen voordat ze gaat optreden. Begin daar op tijd mee.
4 schoonhiedsklusjes die je al een week van tevoren kunt doen:
1.) ontharen
2.) manicure
3.) pedicure
4.) uitgroei bijwerken

Ontharen

Onthaar alle lichaamsbeharing zoals oksels, benen, bikinilijn enz. Vijl je vingernagels naar een ovaal. Doe je pedicure en lak je tenen nagels. Ook je vingernagels lakken geeft een mooi effect. Gebruik daarbij rood, roze, oranje, wit of doorzichtige nagellak.
Verf je jouw haaren? Dan is het een must om op tijd de uitgroei bij te werken. Zorg ervoor dat je deze dingen inplant.

Kostuum

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Pas je kostuum een dag van tevoren. Dans jouw dans een keer terwijl je het draagt. Zit het nog goed? Voelt de beweging lekker in het kostuum? Heb je eventueel veiligheidsspelden ergens voor nodig? Of moet je het ergens nog vastnaaien? Dan heb je daar nu nog de tijd voor.

Sieraden

Welke sieraden passen bij jou en bij jouw kostuum? Denk eraan dat je van een afstand bent te zien.Alles wat je te groot en te opvallend lijtk is dan juist goed omdat het van de verte maar weinig opvalt.

Make up

Kies kleuren die bij jouw huid, haren en ogen passen. Laat je ogen spreken. Stage make up mag sterk zijn. Zeker wanneer je te maken hebt met theaterlicht en een podium op afstand tot het publiek. Dan ziet je gezicht al snel naakt uit bij make up zoals je die voor je dagelijks leven zou dragen . Zorg bij de lippenstift ervoor dat je tanden wit uitzien.

Kapsel

Je kapsel is heel belangrijk. Jouw kapsel is een omlijsting van je mooie gezicht. Je kan daarmee vrouwelijkheid benaderen of juist een sobere indruk creëeeren. Van de buikdanseres word meestal verwacht dat zij vrouwelijk schoon uitbeeld. Dat betekent dat hoe langer je haar is deste beter het is. Je kunt het stylen door krullenwikklers, de krultang of de carmenset. Natuurlijk kun je het ook stylen door te foenen met een ronde borstel. Wie krullend haar heeft kan het stylen door het juist glad te trekken.

Muziek

Neem jouw eigen CD mee of zorg voor andere geluidsdragers. Stem af met de persoon die de muziek op de locatie verzorgd.

Tenenslippers

Neem je tenenslippers mee. Vaak moet je toch nog even wachten wannee je al omgekleed bent. Niets is zo funest dan koude voeten. Je schoenen dan aandoen is minder comfortabel. Op tenenslippers kun je lopen tot achter het podium. Je moet ze natuurlijk niet vergeten uit te doen voordat je opkomt.

Lange wijde vest

Neem een lange wijde vest mee die over jouw kostuum past. Dan kun je vrij rondlopen zonder dat iedereen jou ziet. Handig als je nog naar de WC moet gaan op het laatste nippertje.

Oefeningen

Welke oefeningen doen jou ontspannen? Je zult ongetwijlfelt ook last hebben van podiumvrees. Daartegen helpen combinatie oefeningen om te aarden, je lichaam los en sterk te maken en die tegelijkertijd je geest ontspannen. De C-curve en het voeten goven zijn voorbeelden van zulke combinatie oefeningen.

Wat heb jij nodig?

Wat heb jij nodig voordat je het podium opkomt? Heb je het ooit ervaren dat je podiumvrees hebt gehad? Merkte je dat dit verdween naarmate je het podium in hebt genomen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Voorverkoop showtime

Zaterdag 5 november is ons jaarlijks buikdansevent showtime. De kaartverkoop loopt goed. Wil je er ook bij zijn? Mis dit dan niet. In de voorverkop kun je nog steeds € 5,- besparen. De voorverkoop sluit op 3 november. Klik hier om je kaart(en) te kopen.

Delen

Deel dit artiekel graag met je netwerk op Facebook Twitter enz.

Tot 5 november in Haarlem!

Groetjes,|
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Femy
Door

Femy

op 27 Oct 2016

Hoi Sabouschka, Ik vind het voorbereiden vlak voor het optreden altijd heel spannend, maar ook heel leuk! Hoewel het vaak een moment van stress is, geniet ik er ook wel van wanneer ik die zenuwen voel voor het optreden en ondertussen bezig ben met kostuum, make-up en haar in orde te maken. Het is fijn wanneer je met een groepje danst of wanneer je met meerdere danseressen bent, zodat je elkaar kunt helpen, elkaars "spiegel"kunt zijn, zoals vaak wordt gezegd en het is heel gezellig! Door al dat gefrunnik aan haar en kleding, de stress vooraf, vergeet je soms bijna dat je nog moet optreden en in je lijf moet komen. Het helpt mij heel erg om dan van te voren even contact met elkaar te maken als je met een groep danst, om in elkaars energie te komen. De keren dat ik alleen danste hielpen jouw oefening met het afrollen van de voeten om te aarden en in m'n lijf te komen en ook de aanmoedigingen van mede-danseressen hielpen dat ik me meer kon ontspannen! Ik heb veel zin in zaterdag 5 november! Liefs, Femy

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 29 Oct 2016

Sommige stress is soms ook goed voor de mens. Zeker dan wanneer je hem kunt ontladen in de dans. Net zoals het wegrennen voor een tijger in oertijden. Op dat moment is stress niet schadelijk. Wat fijn om te horen dat je juist dan veel steun aan elkaar ervaart. Dat het samenhorigheidsgevoel dan heel sterk is. Dan worden je mede buikdanseressen meer dan vriendinnen... ze worden dan wel net zussen en zusjes. Ik heb zelf ook ontzettend veel zin in 5 november. Er komt dan zo mooie dans! Om mee weg te dromen ...

Henriette
Door

Henriette

op 28 Oct 2016

Wat Femy zegt :-) Mooi om zo'n lijst te hebben als leidraad; veel goede tips die je in de concentratie op de dans vergeet. En pas hem vooral aan op wat voor jou goed voelt en past bij jou dans en costuum. Bij ontharing bijvoorbeeld heb ik me nog geen zorgen hoeven te maken over de bikinilijn ;-) Iets wat ik heel fijn vind is om voor de optreden rond te lopen op de podium met blote voeten (of wat je aan hebt als je danst). Het is mooi als je ook echt je dans kan doen, maar ook er gewoon zijn en de grond voelen werkt voor mij goed. Heel veel succes en plezier voor diegene die 5 november gaan dansen en veel plezier voor wie gaat kijken! Ik heb er zin in, zowel dansen als kijken! Henriette

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 29 Oct 2016

Wat een goede tip om even rond te lopen op het podium met blote voeten. Goede eenvoudige voorbereiding die iedereen even kan doen. Dat doet inderdaad een hoop. Dank je wel voor die tip. Ik heb ook enorm zin in om te kijken en te dansen. Er is zo veel mooie buikdans te zien die avond. Jouw solo is ook zo ontzettend mooi, Henriette! Prachtig en een stimulans om tot aan het einde te blijven!

Esther
Door

Esther

op 28 Oct 2016

Mooie tips, Sabouschka. De praktische dingen over slippers en een lang vest meenemen zijn handig. Voordat ik het podium op ga, doe ik grondingsoefeningen en voeten golven is daar een goede toevoeging op. Liefs, Esther.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 29 Oct 2016

Fijn dat je mijn tips waardeert Esther.

Riëtte
Door

Riëtte

op 28 Oct 2016

Hallo ! Wij zullen in de zaal zitten, mijn moedertje (al jaren fan van Sabouschka), mijn vriend JW & ik. We zijn benieuwd wat november 2016 zal brengen ! Wij nemen lekker wat te eten en drinken mee voor de innerlijke mens en de rest doet de dans en muziek ! WIJ HEBBEN ER ZIN IN ! LIEFS CORRIE, JW & RIËTTE X

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 29 Oct 2016

Wat leuk dat jullie er zo'n zin in hebben! Je zult weer je ogen uitkijken zo veel schoonhied is te zien. Fijn ook dat jullie wat lekkers meenemen.

Claire
Door

Claire

op 02 Nov 2016

Bedankt voor de tips Sabouschka!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Nov 2016

Graag gedaan Claire.

Reactie plaatsen