Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
10/27/2016
3 min
10

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres

10/27/2016
3 min
10

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Ga je optreden en wil je graag goed voorbereid zijn?

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres

1.) Doe je schoonheidsbehandelingen minstens een dag van tevoren.
2.) Leg jouw kostuum voor het optreden klaar en stem je sieraden en make up daarop af.
3.) Welk kapsel wil je? Draag je spelden of doekjes of laat je jouw haren mooi los hangen?
4.) Leg je muziek klaar.
5.) Neem tenenslippers mee voor terwijl je wacht.
6.) Neem een wijde lange vest mee die je over het kostuum kunt aandoen.
7.) Onderzoek ruim van tevoren welke oefeningen jou doen ontspannen en tegelijkertijd opwarmen.

Dat zijn 6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Deze 6 praktische tips helpen jou om de stress die je zult ervaren de baas te zijn.

De mooiste versie van jezelf

Het is belangrijk dat je de mooiste versie van jezelf bent. Een buikdanseres heeft een aantal schoonheids klusjes te doen voordat ze gaat optreden. Begin daar op tijd mee.
4 schoonhiedsklusjes die je al een week van tevoren kunt doen:
1.) ontharen
2.) manicure
3.) pedicure
4.) uitgroei bijwerken

Ontharen

Onthaar alle lichaamsbeharing zoals oksels, benen, bikinilijn enz. Vijl je vingernagels naar een ovaal. Doe je pedicure en lak je tenen nagels. Ook je vingernagels lakken geeft een mooi effect. Gebruik daarbij rood, roze, oranje, wit of doorzichtige nagellak.
Verf je jouw haaren? Dan is het een must om op tijd de uitgroei bij te werken. Zorg ervoor dat je deze dingen inplant.

Kostuum

6 praktische tips voor de optredende buikdanseres. Pas je kostuum een dag van tevoren. Dans jouw dans een keer terwijl je het draagt. Zit het nog goed? Voelt de beweging lekker in het kostuum? Heb je eventueel veiligheidsspelden ergens voor nodig? Of moet je het ergens nog vastnaaien? Dan heb je daar nu nog de tijd voor.

Sieraden

Welke sieraden passen bij jou en bij jouw kostuum? Denk eraan dat je van een afstand bent te zien.Alles wat je te groot en te opvallend lijtk is dan juist goed omdat het van de verte maar weinig opvalt.

Make up

Kies kleuren die bij jouw huid, haren en ogen passen. Laat je ogen spreken. Stage make up mag sterk zijn. Zeker wanneer je te maken hebt met theaterlicht en een podium op afstand tot het publiek. Dan ziet je gezicht al snel naakt uit bij make up zoals je die voor je dagelijks leven zou dragen . Zorg bij de lippenstift ervoor dat je tanden wit uitzien.

Kapsel

Je kapsel is heel belangrijk. Jouw kapsel is een omlijsting van je mooie gezicht. Je kan daarmee vrouwelijkheid benaderen of juist een sobere indruk creëeeren. Van de buikdanseres word meestal verwacht dat zij vrouwelijk schoon uitbeeld. Dat betekent dat hoe langer je haar is deste beter het is. Je kunt het stylen door krullenwikklers, de krultang of de carmenset. Natuurlijk kun je het ook stylen door te foenen met een ronde borstel. Wie krullend haar heeft kan het stylen door het juist glad te trekken.

Muziek

Neem jouw eigen CD mee of zorg voor andere geluidsdragers. Stem af met de persoon die de muziek op de locatie verzorgd.

Tenenslippers

Neem je tenenslippers mee. Vaak moet je toch nog even wachten wannee je al omgekleed bent. Niets is zo funest dan koude voeten. Je schoenen dan aandoen is minder comfortabel. Op tenenslippers kun je lopen tot achter het podium. Je moet ze natuurlijk niet vergeten uit te doen voordat je opkomt.

Lange wijde vest

Neem een lange wijde vest mee die over jouw kostuum past. Dan kun je vrij rondlopen zonder dat iedereen jou ziet. Handig als je nog naar de WC moet gaan op het laatste nippertje.

Oefeningen

Welke oefeningen doen jou ontspannen? Je zult ongetwijlfelt ook last hebben van podiumvrees. Daartegen helpen combinatie oefeningen om te aarden, je lichaam los en sterk te maken en die tegelijkertijd je geest ontspannen. De C-curve en het voeten goven zijn voorbeelden van zulke combinatie oefeningen.

Wat heb jij nodig?

Wat heb jij nodig voordat je het podium opkomt? Heb je het ooit ervaren dat je podiumvrees hebt gehad? Merkte je dat dit verdween naarmate je het podium in hebt genomen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Voorverkoop showtime

Zaterdag 5 november is ons jaarlijks buikdansevent showtime. De kaartverkoop loopt goed. Wil je er ook bij zijn? Mis dit dan niet. In de voorverkop kun je nog steeds € 5,- besparen. De voorverkoop sluit op 3 november. Klik hier om je kaart(en) te kopen.

Delen

Deel dit artiekel graag met je netwerk op Facebook Twitter enz.

Tot 5 november in Haarlem!

Groetjes,|
Sabouschka

Reacties
Categorieën