8 tips voor je buikdans optreden in Haarlem
24 oktober 2018 

8 tips voor je buikdans optreden in Haarlem

8 tips voor je buikdans optreden in Haarlem. Kom je optreden op 3 november in Haarlem? Denk dan aan een paar dingen.

Het is makkelijk als je nog rond kan lopen wanneer je al omgekleed bent zonder dat iedereen kan zien dat je gaat optreden. Ook is het fijn als je op het laatste moment nog even naar de wc kan gaan. Wat is daarvoor handig? Ik geef je hieronder 8 tips voor je buikdans optreden in Haarlem. Van warme voeten en een verzorgd uiterlijk tot het verkrijgen van een mooie uitstraling.

Kostuum

Dans je alleen? Dan ben je helemaal vrij in je kostuumkeuze. Kies kleuren die bij je passen. Het mag allemaal lekker vel en vrolijk. Maar het belangrijkste is dat het bij je past. Wil je niet met een blote buik dansen? Dat hoeft niet maar mag wel. Een fleurig t-shirt met een daarbij passende lange wijde cirkel rok en een heup sjaal is een mooi alternatief.  Bekijk de kostuums bijvoorbeeld op de foto. Ook een lange jurk met heupsjaal is traditioneel. Een heupsjaal kan eenvoudig zijn of met kralen of glitters en afhankelijk van je dans ook met muntjes. Dans je samen? Stem dan met elkaar je kostuumkeuze af.

Make-up

Wanneer je jezelf op gaat maken denk erom dat het veel en vel moet zijn.  Vooral je ogen moeten spreken. Ogen en en mond hebben felle kleuren nodig  Volgens de stelling van een bekende visagist heb je juist als je al wat ouder bent meer kleur nodig. Wanneer mensen denken dat het veel te veel is dan zit je goed. Dat heb je nodig aangezien je van de verte te zien bent en we theaterlicht hebben. Het ondersteund je expressie. Anders lijkt je gezicht naakt te zijn.

Verzorging

Maak de mooiste vrouw van jezelf die er kan zijn. Epileer wenkbrauwen, oksels, benen enz. de dag van tevoren. Verzorg je handen en voeten. Rode nagellak aan tenen en vingers staat verzorgd. Tenen nagels lakken is een must.

Kapsel

Heb je lang haar? Los lang haar is zeer vrouwelijk. Gebruik je haren om sensualiteit en vrouwelijkheid te ondersteunen.

Sieraden

Wees niet zuinig met sieraden. Gebruik oorbellen, kettingen en armbanden. Laat het vonkelen.

8 tips voor je buikdans optreden in Haarlem

1.) Kom op tijd.
2.) Neem een grote vest of iets dergelijks mee.
3.) Neem teenslippers mee.
4.) Doe je make-up alvast thuis.
5.) Loop een beetje rond op het podium.
6.) Probeer nog even een plek te krijgen om een doorloop met muziek te doen.
7.) Zorg ervoor dat je oefeningen doet vooraf.
8.) Dans voor diegenen die voor jou komen.

Kom op tijd

Dat geeft rust. Denk er ook om dat je auto nog moet parkeren. Er zijn veel parkeerplaatsen alleen voor vergunningshouders. De dichtstbijzijnde parkeergarage is De Appelaar. Maar ook die kan eens vol zijn.

Neem een grote vest of iets dergelijks mee

Die kan je over je kostuum aan doen. Dan kan je naar het toilet zonder dat je gelijk de verassing van je kostuum prijs geeft.

Neem teenslippers mee

Dan hou ik je warme voeten tijdens het klaarstaan tot je aan de buurt bent.

Doe je make-up alvast thuis

Dat raad ik je zeker aan wanneer je in blok 1 danst. Het geeft rust.

Loop een beetje rond op het podium

Dat kan ook zonder muziek en zelfs dan wanneer anderen dat tegelijkertijd ook doen. Het helpt je met het innemen van het podium als je danst. En dat vergroot dan je uitstraling.

Probeer nog even een plek te krijgen om een doorloop met muziek te doen

Al is het voor het ruimtelijk aspect. Ook dat komt je uitstraling ten goede. Je gaat je daardoor wezenlijk zekerder voelen op het moment van jouw buikdans optreden.

Zorg ervoor dat je oefeningen doet vooraf

Doe oefeningen zoals het golven van de voeten, de C-curve enz.  Ga ook naar de grond als je dat lekker vind.  Je kunt op de grond liggen of langzaam bewegen wanneer je weet dat je dat goed doet. De oefeningen maken niet alleen je lichaam soepeler. Ze helpen je om te aarden. Daardoor kan je het zeker opkomende lampenkoorts makkelijker naast je neerleggen.

Dans voor diegenen die voor jou komen

Jij bent de ster voor de mensen die voor jou komen. Laat dat ook zien. Herinner je dat er mensen speciaal voor jou zijn gekomen. Herinner je op het moment dat de zenuwen opkomen. Dat helpt zeker wel. en

Heb je nog een tip?

Heb je nog een tip? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je meer weten over onze grote buikdans show in Haarlem op 3 november? Wij zijn zo goed als uitverkocht. Dan gaat de wachtlijst open. Nog snel een kaartje kopen?  Klik dan hier 

Deel deze blog ook met je netwerk op Facebook Whatsapp enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

 

 

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 26 Oct 2018

Dank je wel Sabouschka voor de zinvolle tips. Je doet er alles aan om het een succes te maken. Het wordt voor mij en Eva de eerste keer dat we optreden. We krijgen al een beetje de kriebels. Daarom ga we zo nog even met Nolly oefenen. We zullen het goed voorbereiden, inclusief de make-up. We hebben er zin in. Groetjes, Eva en Ine

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Oct 2018

Dank je wel Ine en Eva. Ja dat klopt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Leuk dat jullie dat doen. Ik ben heel benieuwd hoe de repetitie met zijn drieën verliep. Ik zal het donderdag wel zien. Dan krijgen jullie ene feed back sessie en hebben een mini optreden voor de hele groep..

Riëtte
Door

Riëtte

op 26 Oct 2018

hoi ! wat ik altijd belangrijk vind zijn de voetoefeningen, als je voeten soepel en warm zijn voelen ze ook aan alsof je op wolkjes danst ! Succes dames ! X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Oct 2018

Wat een goede tip. Het golven van de voeten is werkelijk de beste voorbereiding. Al heb je geen tijd dan kun je deze oefening zelfs dan nog doen wanneer je klaarstaat achter en op je beurt wacht om op te treden.

Sophia
Door

Sophia

op 26 Oct 2018

Mijn tip is, geniet en geef je over aan de muziek! Volgens mij kom je dan vanzelf in een flow! Het publiek zal je energie zien en voelen! Groet Sophia

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Oct 2018

Daar gaat het om. Dat heb je goed benoemd Sophia. Het is belangrijk om dat niet te vergeten. Wordt je zenuwachtig op toneel? Herinner je eraan dat je overgeeft aan de zwaartekracht en aan de muziek. Wanneer je aandacht naar je voeten brengt en het contact met de grond dan wordt de zenuwachtigheid en niet gevoed. Alles wat niet gevoedt word verdwijnt geleidelijk aan. Dan kun je je hart openen naar de muziek en naar je publiek. Dan zal je ervan genieten om voor een volle zaal op te mogen treden. Dat geeft een enorme energie en dat straal je dan ook uit.

Reactie plaatsen