Gepassioneeerd samen buikdansen

Gepassioneerd samen buikdansen is leuk. Het is aanstekelijk en maakt je blij.

Je komt in het hier en nu door gepassioneerd samen buikdansen. Dat komt omdat je aandacht richt op bepaalde aspecten. Dan is er geen aandacht meer over voor andere zaken. Je bent er dan volledig aanwezig in je lichaam, in de muziek en in je buikdans. Vanuit deze mindfulness kom je tot expressie. Je komt tot bloei.

10 Tips om gepassioneerd samen buikdansen te stimuleren

1.) Wees samen in een beweging.
2.) Soms sta je zo dicht naast elkaar dat je bijna aan elkaar plakt. Je raakt elkaar net niet aan.
3.) Sta dan juist niet meer naast elkaar en ook niet direct achter elkaar. Kies een andere  plaats in de ruimte. Of maak een ruimtelijk patroon wat het geheel versterkt.
4.) Diegene die vooraan staat kiest de beweging op de maat van de muziek. Ze kiest ook wat ze volgt in de muziek, het ritme of de melodie.
5.) Diegenen die dat kunnen zien volgen.
6.) Wie voren staat en wie achter staat wisselt als er goed ruimtegbruik is.
7.) Je beweegt tijdens de dans door elkaar.
8.) Je zorgt voor diepte in de ruimte.
9.) Je laat de ruimte tussen jullie “ademen”.
10.) Je speelt met nabijheid en afstand.

Met deze 10 tips wordt gepassioneerd samen buikdansen mogelijk.

Fouten kunnen interessant zijn

Fouten kunnen interessant zijn. Fouten kunnen namelijk hele interessante elementen aan  gepassioneerd samen buikdansen toevoegen. Een fout zou zijn dat je een andere beweging inzet of een ander muzikaal element opvolgt. Veroordeel jezelf dan niet. Verbeter dit niet. Volg de flow van je fout en blijf in verbinding met de rest. Volg met de nieuwsgierigheid van een kind van wat dan gebeurt. Je zult verbaast zijn: het is net als een kaleidoscoop.

Kleurrijk

Als je alleen deze tips toepast kom je naar gepassioneerd samen buikdansen. Wanneer je alle fouten nieuwsgierig observeert en ze dan vervolgens volhoud dan maak je interessante ruimtelijke patronen. Jullie zijn dan net kleurrijke stippen in een zich bewegende schilderij.

De 3 vlakken voor gepassioneerd samen buikdansen zijn:

1.) Beweging
2.) Tijd
3.) Ruimte

Verbinding

Blijf wel tegelijkertijd in verbinding met het elkaar. Gepassioneerd samen buikdansen onstaat wanneer je vanuit het contact wat je met elkaar hebt naar buiten uitstraalt. En wanneer je het geheel in de gaten houdt.

Aansluiten

1.) op eèn van de 3 vlakken toch in de eenheid te blijven
2.) of soms ook gewoon door je actief met je mededanseressen te verbinden. Kom eens dichtbij haar staan en sluit aan in haar beweging.
3.) of door gewoon te weten waar in de ruimte de anderen zich bevinden. Dat om jezelf in relatie tot de ander te verhouden.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips over: Hoe blijf je plezier houden tijdens die ontmoetingen in buikdans?
Deel het met elkaar. Schrijf in het kader onderaan.

Kerstactie proefles

Speciale kerstactie voor een proefles. Deze is geldig bij vooruitbetaling tot 22 december. Dan kost je 1e proefles € 13,-. De 2e en 3e proefles kosten telkens € 17,-. Het gehele door jou betaalde bedrag word in mindering gebracht bij inschrijving voor de cursus. Klik hier.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Thera
Door

Thera

op 18 Dec 2015

Mooi gezegd om de ruimte tussen elkaar te laten ademen. Door dit op te schrijven wil ik dit onthouden.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 18 Dec 2015

Dat klopt door dit op te schrijven ga je deze tip onthouden.

Reactie plaatsen