Mag je naar buikdansles wanneer je dik bent

Mag je naar buikdansles wanneer je dik bent

Mag je naar buikdansles wanneer je dik bent? Natuurlijk wel. Je bent welkom. Het gaat erom het lichaam dat je hebt lief te hebben. Jezelf mooi te vinden of je nou dik, dun of volslank bent en zelfs ook als je obesitas hebt.

Afvallen komt dan pas daarna. Mogelijk wil je ook niet eens meer afvallen wanneer je tevreden bent met jezelf. Maar eerst is het zaak dat je van jezelf leert houden. Dat is onafhankelijk van je gewicht. Laat die vrouwelijke essentie door je heen komen. Ga weer stralen.

Wat kon zij mooi buikdansen

Ja het klopt op deze foto is niemand dik. Toch heb ik ooit eens een leerling gehad die dat wel was. Maar wat kon zij mooi buikdansen!

Je hoeft jezelf niet in de spiegel te zien

Buikdansen van binnenuit kan je hierbij enorm helpen. Je hoeft jezelf niet in de spiegel te zien in mijn buikdansles. Wij dansen in de kring Ik hang de spiegels dicht. Je leert jouw lichaamsbeweging te voelen.

Mag je naar buikdansles wanneer je dik bent?

Je mag ook naar buikdansles wanneer je vind dat je dik bent. Wij kunnen veel van andere culturen leren. In culturen waar gedanst word dansen alle mensen. Mensen dansen wanneer ze dik of dun zijn, oud of jong. Dansen gaat niet zo zeer om uiterlijk vertoon. Dansen is communiceren. Het is het delen van vreugd en smart.

Pure nonsense

Ik weet dat het ontzettend moeilijk is om anders te denken dan de massa. In Noord Europa denkt men dat je jong en slank moet zijn om te mogen buikdansen. Verder denkt men dat het geen zin meer heeft om te leren dansen wanneer je dat niet van kinds af aan hebt gedaan. Dat is echter pure nonsense. In elk geval wel voor de amateurdans.

Zal ik je een geheim verklappen?

Waarom doen wij er dan zo moeilijk over? Aan welk stereotiep moet je van jezelf voldoen om naar buikdansles te komen? Zal ik je een geheim verklappen? Je hoeft niet lenig te zijn en ook niet sterk. Je hoeft niet jong te zijn en ook niet slank. Kom gewoon als diegene die je bent. In mijn buikdanslessen danst elke vrouw zichzelf.

Van gedegen danstechniek naar vrije bewegingsexpressie

Dat doe je wel vanuit een gedegen danstechniek en veel begrip van de anderssoortige muziek. Dat leer je ook bij mij. Ik help je te ontwikkelen naar de vrije bewegingsexpressie. Ik geef je zowel het vocabulaire alsook de grammatica van de danstaal van het buikdansen.

Vrijheid en plezier

Ik waak erover dat je jouw vrijheid en plezier niet kwijt raakt terwijl je de buikdanstaal leert. Zie je wel hoe weinig dit allemaal te maken heeft met het feit of je nou dik of dun bent? Aangezien je ook je eigen timing mag aanhouden zal je niet snel moe worden. Wanneer je wilt uitrusten dan beweeg je langzaam op de melodie.

Moet je met een blote buikdansen?

Nee natuurlijk niet. Voor het een is het bij ons bijna altijd te koud. Voor het ander werd traditioneel niet met een blote buik gedanst. In mijn buikdanslessen is het de uitzondering wanneer je met een blote buik komt dansen.

Welke tip zou je aan een geïnteresseerde geven?

Raad je haar wel of niet aan om te komen buikdansen? En waarom wel of waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Maar eerst krijg je de kans om naar de resultaten van de buikdansles te kijken. Dat kan op zaterdag 23 juni vanaf 20.00 uur in Hof van Zaenden 65, Zaandam. Je ziet de leerlingen van 3 verschillende buikdanseressen optreden.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook enz.

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Jamila
Door

Jamila

op 08 Jun 2018

Hoi Sabouschka, Zelf vindt ik het erg fijn dat we in de kring dansen en niet voor de spiegel. Helaas heb ik een heel laag zelf beeld vooral wat mijn lichaam betreft. In de spiegel zie ik een klein dik vrouwtje die nauwelijks beweegt door al die rondingen die ik heb. Maar dat veranderd zodra k dans. Dan voel ik me heel sierlijk, slank, mooi en erg beweeglijk. Ik kan zoveel emoties in mijn dans kwijt. Ik ben dan heel blij met mijn lichaam want die geeft mij de vreugde van het dansen en bewegen op de muziek. Eigenlijk MOET iedereen dansen het is zo bevrijdend, heeft je energie en je raakt je overschot aan energie kwijt. Klinkt tegenstrijdig maar het klopt voor mij. Tot volgende week , Jamila

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 14 Jun 2018

Hoi lieve Jamila, Het zijn altijd de mooiste vrouwen die dat hebben. Je bent ook sierlijk, slank , mooi en erg beweeglijk. En je hebt mooie vrouwelijke rondingen. De ervaring van het lichaam is altijd direct. Wat je bij het dansen ervaart is zoals het is. Wat je ziet is vaak alleen maar verkleurd door je eigen oordeel over jezelf.Ik ben blij om te horen dat je het erg waardeert dat wij in de kring dansen en niet voor de spiegel. Voor de spiegel leer je wel technisch dansen maar daar blijft het dan meestal wel bij.Fijn dat je zo veel emoties in je dans kwijt kan. Dat je dan blij met je lichaam bent. Daar gaat het mij om.Het klinkt tegenstrijdig maar is het niet: buikdansen van binnenuit geeft je energie wanneer je energie nodig hebt en je raakt een overschot aan energie kwijt wanneer je er te veel van hebt. Het brengt en houd je in balans.

Thiziri
Door

Thiziri

op 08 Jun 2018

Tu es magnifique Jamila, c'est toujours un plaisir de te regarder danser. Tu me rappelles ma mère et c'est pour cela que je te regarde en cachette certaines fois ! Ne doutes pas, tu as tout pour toi ! Je t'embrasse à la semaine prochaine !

Jamila
Door

Jamila

op 14 Jun 2018

Merci chere Thiziri, Tes mots me font vraiment tres plaisir. Merci beaucoup. Toi aussi tu danse bien, tu resens la musique parfaitement. Bisous et bientot.

Riëtte
Door

Riëtte

op 21 Jun 2018

Hallo allemaal ! Wij zijn weer terug van een heerlijke vakantie op Matala Kreta. Het scheelde niet veel om in ons in lievelingsrestaurant de Griekse buikdans Tsifteteli te gaan dansen... Wat me wel weer tegenhield was zogenaamd te weinig ruimte om te bewegen, maar in werkelijkheid was dat weer mijn blokkade waar Sabouschka mij voor 99% al vanaf heeft geholpen !In de lessen in Amsterdam durf ik me vrij te bewegen op de mooie Egyptische muziek en daar ben ik erg gelukkig mee XXX ps in het filmpje zie ik dus dat het makkelijk had gekund ! SMOESJES DUS ! https://youtu.be/gnUMoocpx-g

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Jul 2018

Hoi lieve Riëtte, Welkom terug! Wat fijn dat je voor 99% van je dansblokkade af bent. Dat is ook te zien. Je danst de sterren van de hemel. De volgende keer dus ook in Griekenland gewoon mee dansen met de Tsifteteli. Leuk filmpje. Ik heb er ook een voor je

Reactie plaatsen